Eperdzsem
Hozzávalók:
- 1 kiló friss eper
- xilit
- dzsemfix
Elkészítés:
Az epret frissen leszedjük és megmossuk, majd szeletekre vágjuk. Egy edénybe összekeverjük a xilittel és a dzsemfix-szel. Felforraljuk és még melegen a kimosott üvegekbe töltögetjük. Fóliázzuk és erősen rácsavarjuk a tetőt. Fejtetőre fordítva hűtjük 20 percig.
Ugyanúgy mint a rebarbarás verziót, csak kevesebb xilittel, mert a banán eléggé megédesíti a dzsemet.
Fogyasztás: Felbontás után a hűtőben tároljuk, vajas pirítósra kenjük, mellé tejecskét szürcsöljünk és élvezzük a reggeli napsütést.
Eper- rebarbara dzsem
Hozzávalók:
- 1 kiló friss eper
- xilit
- dzsemfix
- 4 szál rebarbara
Elkészítés:
A fentiekhez hasonló módon előkészítem az epret és a rebarbarát. Kicsit több xilit kell bele, mert elég savanykás a rebarbara. Összefőzzük a dzsemfix-szel és mehet üvegekbe.
Eper- banán dzsem
Hozzávalók:
- 1 kiló eper
- 2 nagyobb banán
- xilit
- dzsemfix
Elkészítés:
Ugyanúgy mint a rebarbarás verziót, csak kevesebb xilittel, mert a banán eléggé megédesíti a dzsemet.
Fogyasztás: Felbontás után a hűtőben tároljuk, vajas pirítósra kenjük, mellé tejecskét szürcsöljünk és élvezzük a reggeli napsütést.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése