2014. január 9., csütörtök

3 sajtos csirkemell

3 sajtos csirkemell



Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 6 dkg márványsajt
  • 10 dkg ementáli sajt
  • 10 dkg edami sajt
  • 2 dl tejszín
  • só, bors, szerecsendió

Elkészítés:

A csirkemellet felszeleteljük hosszában, majd borsozzuk, sózzuk és kevés zsiradékon megpirítjuk. A sajtokat feldaraboljuk, tejszínnel és kevés vízzel feltesszük főni. Amikor felolvadt, akkor megkóstoljuk a sósságát (változóan sósak a sajtok) , ha kell akkor ízesítjük, szerecsendiót reszelünk bele. Amikor a csirkemellet elkészítettük a hátramaradt zsiradékon a felkarikázott pórét is megpirítjuk, majd a húsra halmozzuk. A szószt tálaláskor öntjük a csirkére.






0 megjegyzés: