Natúr sertésszelet, grízgombóc és meggyszósz
Hozzávalók:
- 1/2 kg sertés hús (nálam most comb szeletek voltak)
- 1/2 kg magozott meggy
- 1 evőkanál tápióka keményítő
- 1 bögre tk gríz (drogériában lehet kapni)
- egész fahéj
- 3 evőkanál xilit
- só, bors, rozmaring
Elkészítés:
A húst előző este bepácoljuk: só, bors, rozmaring. Aztán másnap serpenyőben elkezdjük párolni, amikor jól átpuhult akkor zsírjára pirítjuk. A grízt kevés olajon megpirítjuk és felöntjük vízzel, puhára pároljuk. A meggyet a fahéjjal, xilittel és egy pici vízzel fel tesszük főni, a keményítőt kikeverjük hideg vízzel és a meggyhez adagoljuk. Üvegesedésig főzzük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése