Zöldségágyon sült csülök
Hozzávalók:
- 1 egész csülök (ez kb. 1/2 kg volt)
- pác: vöröshagyma, babérlevél, sör (1 dl), egész bors, só, csepp olaj
- sárgarépa
- zeller
- paradicsom
- gomba
- vöröshagyma
- karalábé
Elkészítés:
A csülköt 2 napra pácba tesszük. A pácléhez csak összedobáljuk a fűszereket, olajjal kikeverjük és a húsra öntjük. Hagymát vágunk mellé és lefóliázva a hűtőbe tesszük. Másnapra kelve mehet a sütögetés. Első a csülök (páclevestől) ami a sütőedénybe kerül. A második a zöldségek. Aztán a sütő, közepes hőfokon, kb 1 és fél órán át. Sok idő. De nem szabad hirtelen sütni, mert a zöldségek megégnek. Amikor megpuhult a hús, akkor fedő nélkül 5-10 percig pirítjuk, hogy ropogós legyen a bőre.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése