2014. június 9., hétfő

Zöldségágyon sült csülök

Zöldségágyon sült csülök



Hozzávalók:

  • 1 egész csülök (ez kb. 1/2 kg volt)
  • pác: vöröshagyma, babérlevél, sör (1 dl), egész bors, só, csepp olaj
  • sárgarépa
  • zeller
  • paradicsom
  • gomba 
  • vöröshagyma
  • karalábé
Elkészítés: 

A csülköt 2 napra pácba tesszük. A pácléhez csak összedobáljuk a fűszereket, olajjal kikeverjük és a húsra öntjük. Hagymát vágunk mellé és lefóliázva a hűtőbe tesszük. Másnapra kelve mehet a sütögetés. Első a csülök (páclevestől) ami a sütőedénybe kerül. A második a zöldségek. Aztán a sütő, közepes hőfokon, kb 1 és fél órán át. Sok idő. De nem szabad hirtelen sütni, mert a zöldségek megégnek. Amikor megpuhult a hús, akkor fedő nélkül 5-10 percig pirítjuk, hogy ropogós legyen a bőre. 






0 megjegyzés: