Őszibarackos gombóc fahéjas édestejföllel
Hozzávalók:
- 1/2 kg burgonya
- 1 egész tojás
- 1/2 bögre tk gríz
- 2 bögre tk liszt
- 1 bögre búzakorpa
- 1 nagy doboz tejföl
- 3 evőkanál xilit
- 1/2 kg őszibarack
- fahéj
Elkészítés:
A burgonyát héjastól megfőzzük majd jól átnyomjuk, hagyjuk kihűlni. Ha már kézmeleg, akkor mehet bele a tojás és a gríz + liszt (kb. 2 bögrényit vett fel az én tésztám). Gyúrható tésztát készítünk belőle, majd kb. 1 cm vékonyra kinyújtjuk. A barackokat falat nagyságúra vágjuk és lecsöpögtetjük a levét. A tésztát négyzetekre vágjuk, majd egy szem barackot teszünk rá, megszórjuk fahéjjal és egy kis xilittel. Majd becsomagoljuk és gombócot formálunk belőle. Forró vízben kifőzzük és korpába forgatjuk. A tejfölt egy edényben összefőzzük a maradék xilittel és kevés fahéjjal. Együtt tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése