Ropogós csirkeszárny és cukkini sült sajtgolyóval és kapros mártogatóssal
Hozzávalók:
- 1/2 kg csikeszárny
- 1 közepes nagyságú cukkini
- 25 dkg sajt (edami vagy trappista)
- tk liszt
- 4 tojás
- só, bors, kakukkfű
- 2 dl joghurt
- kapor
- 1 gerezd fokhagyma
A csirkeszárnyat feldarabolom (kicsi comb és középső rész- a szárnyavége megy a fagyasztóba leves alapba jó lesz még). Fűszerezem sóval, borssal, kevés kakukkfűvel. A cukkinit megmosom és feldarabolom cm-es szeletekre. Lisztbe majd felvert tojásba és újra lisztbe mártom a húsokat, majd a zöldséget. A sajtot lereszelem, adok hozzá 2 tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz. Kis gombócokat formálok belőle és forró olajban ezt is kisütöm. A mártogatóshoz a joghurtot kikeverem sóval, borssal kevés kaporra és belereszelem a fokhagymát.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése