2014. július 7., hétfő

Tárkonyos csirkeragú leves

Tárkonyos csirkeragú leves


Hozzávalók:
  • 1/2 kg vegyes csirkehús (szárny, farhát, aprólék)
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 db karalábé
  • 1 szál zöldség
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom leve
  • 1 picike kacsazsír 
  • 1 doboz tejföl
  • tárkony, só, bors, petrezselyem zöld
Elkészítés:

A kacsazsíron megfuttatom az apróra vágott vöröshagymát, majd az apróra vágott húst kifehérítem rajta, mehet dinsztelődni rá a felaprított zöldség. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, fűszerezem, aztán fedő alatt puhára párolom. Amikor már majdnem kész, akkor adom hozzá a tejfölt, a citromlevet és összefőlés után el is zárom. 




0 megjegyzés: