Tárkonyos csirkeragú leves
Hozzávalók:
- 1/2 kg vegyes csirkehús (szárny, farhát, aprólék)
- 2 szál sárgarépa
- 1 db karalábé
- 1 szál zöldség
- 1 kisebb fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom leve
- 1 picike kacsazsír
- 1 doboz tejföl
- tárkony, só, bors, petrezselyem zöld
A kacsazsíron megfuttatom az apróra vágott vöröshagymát, majd az apróra vágott húst kifehérítem rajta, mehet dinsztelődni rá a felaprított zöldség. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, fűszerezem, aztán fedő alatt puhára párolom. Amikor már majdnem kész, akkor adom hozzá a tejfölt, a citromlevet és összefőlés után el is zárom.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése