2015. február 10., kedd

Malac sült serpenyős zöldségekkel

Malac sült serpenyős zöldségekkel


Hozzávalók:
  • 1 kg bőrös malac karaj
  • 2 szál sárgarépa
  • 15 dkg zöldbab
  • 1/4 zeller gumó
  • 1 fej lilahagyma
  • 1-2 levél kelkáposzta
  • 1 dl sör
  • 5 dkg szalonna
  • fokhagyma (kb. 4 gerezd)
  • só, bors, szerecsendió, fehér bors
Elkészítés:

A malackát jól bedörgöljük a fűszerekkel és egy éjszakát állni hagyjuk. A bőrös részét felkockázzuk,  a kockák közé fokhagymát és szalonnát tűzdelünk, sört öntünk alá majd mehet a sütőbe lefedve. Amikor meg puhult a hús, akkor levesszük a tetőt róla, és sörrel kicsit locsolgatjuk, pirosra sütjük. A zöldségeket felszeljük és kevés zsiradékon fűszerekkel puhára pároljuk.







0 megjegyzés: