Malac sült serpenyős zöldségekkel
Hozzávalók:
- 1 kg bőrös malac karaj
- 2 szál sárgarépa
- 15 dkg zöldbab
- 1/4 zeller gumó
- 1 fej lilahagyma
- 1-2 levél kelkáposzta
- 1 dl sör
- 5 dkg szalonna
- fokhagyma (kb. 4 gerezd)
- só, bors, szerecsendió, fehér bors
A malackát jól bedörgöljük a fűszerekkel és egy éjszakát állni hagyjuk. A bőrös részét felkockázzuk, a kockák közé fokhagymát és szalonnát tűzdelünk, sört öntünk alá majd mehet a sütőbe lefedve. Amikor meg puhult a hús, akkor levesszük a tetőt róla, és sörrel kicsit locsolgatjuk, pirosra sütjük. A zöldségeket felszeljük és kevés zsiradékon fűszerekkel puhára pároljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése