2013. június 23., vasárnap

Kapros-tejfölös csirkegombóc leves

Kapros-tejfölös csirkegombóc leves





Hozzávalók: 
  • 25 dkg darált csirkehús (én a Lehel csarnokban veszem)
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehér répa
  • 1 karalábé
  • 1/2 zeller
  • kapor
  • zöldség zöldje
  • 1 fokhagyma
  • 1/2 vöröshagyma
  • 1 tojás
  • bors
  • leheletnyi erős Pista
  • tejföl
Elkészítés:

A hagymákat összevágom a zöldség zölddel, majd kis libazsíron megfuttatom. A zöldségeket mind felvágom csíkokra, majd bele a hagymába. Megdinsztelem. Sózom, borsozom, majd felöntöm vízzel. Ha már félkészre főtt, akkor a húsit összekeverem a tojással, fűszerezem (só,bors, kapor, hagymák) és gombócokat formálva mehet a forró levesbe. Amikor megpuhult, akkor kis tejfölös habarással behúzom. 

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hasonlót szoktam én is készíteni. Kapor helyett tárkonnyal, a hús hol gombóc, hol darabka. Levesbetétnek krumpligombóckákat teszek bele (mint a nudli tésztája). Próbáld ki, nagyon finom :)
Marika