2013. június 13., csütörtök

Spenótos-tejszínes rakott csirkemell zöldbabbal

Spenótos-tejszínes rakott csirkemell zöldbabbal








Hozzávalók:

  • 1 csirkemell
  • 20 dkg spenót levél (friss)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz tejszín
  • 1 tojás
  • 25 dkg zöldbab
  • 1 fej lilahagyma
  • só, xilit, bors, bazsalikom
  • csöpp ecet
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 5 szelet bacon

Elkészítés:

A csirkemellet felszeleteljük 6 vékony csíkra. Besózzuk, fűszerezzük. A bacont a püspökkenyér forma aljára helyezzük, hogy kilógjon, majd rá a csirke fele. A spenótot megmossuk, ráhalmozzuk a csirkére, majd rá a durvára vágott fokhagyma. A maradék csirkével letakarjuk, bebugyoláljuk a baconbe, majd a tejszínnel kikevert tojással nyakon öntjük. A tetejére  rászórjuk a reszelt füstölt sajtot és be a sütőbe.
A zöldbabot megpároljuk, fűszerezzük, apróra vágott hagymával ízesítjük.



1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Igazán guszta ez a rakott hús változat.
Marika