Hozzávalók:
- 5 db teljes kiőrlésű kifli
- 3 tojás
- rum aroma
- 3 evőkanál xilit
- 3 szem alma
- 4 evőkanál baracklevár (diabetikus)
- 1 evőkanál házi xilites eperlekvár
- 4 dl tej
- 20 dkg vaj
A kifliket felszeljük, egy tálba tesszük. A tojásokat szétválasztjuk, kikeverjük a tojássárgáját xilittel, tejjel, rumaromával és az olvasztott vajjal. Ezt a keveréket a kiflikre öntjük, jól beáztatjuk vele. 20 percig pihentetjük, majd hőálló tálba vagy tortaformába tesszük, erre ráhalmozzuk az szeletelt almákat. A tojásfehérjét kis xilittel, sóval és egy kanál eperlekvárral kikeverjük, óvatosan a tetejére halmozzuk. 20 perc alatt készre sütjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése