Pikáns sertés oldalas svéd gombasalátával és pirított zöldségekkel
Hozzávalók a húshoz:
- 1 kg sertés oldalas
- 2 teáskanál mustár
- 2 teáskanál cukormentes ketchup
- só, bors, kakukkfű, őrölt paprika
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- 2 dl rosé bor
A húst megmossuk, lecsepegtetjük majd a fűszerekkel jól összekeverjük. 20-30 percet pácoljuk, majd mehet a sütőbe alufóliával letakarva. 2 dl vizet és a bort aláöntjük, úgy abáljuk. Amikor megpuhult, akkor levesszük a fóliát.
Hozzávalók a gombához:
- 1 doboz konzerv gomba
- 2 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb konzerv sűrített paradicsom
- só, bors, babérlevél
A hagymákat felaprítjuk, kis olajon megfuttatjuk. A gombát leszűrjük és kicsit megpirítjuk. Fűszerezzük, majd ráöntjük a paradicsomot, és kb. 1 dl vizet. Összefűzzük, hogy jó sűrűvé váljon.
Hozzávalók a zöldségekhez:
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehér répa
- 1 db karalábé
- 1 fej lila hagyma
- 1 kisebb cukkini
- 1 dl rosé bor
- só, fehér bors, kakukkfű
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése