Rakott káposzta
Hozzávalók:
- 1/2 kg savanyú káposzta
- 1/2 kg darált csirkehús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 bögre rizs
- 1 nagy doboz tejföl
- só, bors, majoránna, őrölt paprika
- 1 kanál mangalica zsír
- kolozsvári és erdélyi szalonna
Elkészítés:
A rizst előfőzzük, majd összekeverjük a darált nyers hússal, fűszerezzük. A hagymákat a szalonna kockákkal megpirítjuk a zsíron. Ha lepirul, akkor tűzről levéve paprikázzuk és mehet bele a savanyú káposzta. Felöntve puhára főzzük. A húsos keveréket a tepsi aljára rakjuk.
Erre halmozzuk a káposztás pörit. Végül a tejfölt. Alufóliával letakarva 25 perc alatt megsütjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése