2013. augusztus 16., péntek

Rakott káposzta

Rakott káposzta



Hozzávalók:

  • 1/2 kg savanyú káposzta
  • 1/2 kg darált csirkehús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 bögre rizs
  • 1 nagy doboz tejföl
  • só, bors, majoránna, őrölt paprika
  • 1 kanál mangalica zsír
  • kolozsvári és erdélyi szalonna


Elkészítés:

A rizst előfőzzük, majd összekeverjük a darált nyers hússal, fűszerezzük. A hagymákat a szalonna kockákkal megpirítjuk a zsíron. Ha lepirul, akkor tűzről levéve paprikázzuk és mehet bele a savanyú káposzta. Felöntve puhára főzzük. A húsos keveréket a tepsi aljára rakjuk. 



Erre halmozzuk a káposztás pörit. Végül a tejfölt. Alufóliával letakarva 25 perc alatt megsütjük. 



0 megjegyzés: