2013. szeptember 14., szombat

Illatosz- omlósz cirke, csípős káposzta salival

Illatosz- omlósz cirke, csípős káposzta salival és illatosz krumplival 







Hozzávalók: 
  • 70 dkg csrikemell
  • 3 tojás fehérje
  • 3 evőkanál keményítő
  • kínai öt fűszer keverék
  • fél kg káposzta
  • 1 szál sárgarépa
  • 4 evőkanál ecet
  • 1 dl víz
  • 2-3 kanál cukornak megfelelő édesítőszer
  • erős pista
Elkészítés:

A csirkemellet vékonyra vágjuk, sózzuk és borsozzuk. A tojásfehérjét felverjük a keményítővel és a kínai öt fűszerrel fűszerezzük (egy késhegynyi kell). A csirkemellet belemártjuk a tojásos masszába, és forró olajban aranybarnára sütjük. A káposztát és s répát legyaluljuk sózzuk és ecettel, vízzel, édesítőszerrel leöntjük. Borssal és erős pistával csípősítjük. 



0 megjegyzés: