Rakott csirkemell fokhagymás zöldségekkel
Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemell
- 4 szem gomba
- 15 dkg bacon
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál tk liszt
- 10 dkg sajt
- 1 szál újhagyma
- só, bors, vegeta, pirosarany
- 10 dkg vaj
- Zöldségek: kelbimbó, zöldbab, sárgarépa
Elkészítés:
A csirkemelleket vékony szeletekre vágom, sózom és borsozom. Egy püspökkenyér formát kibélelek baconnel és egy réteg csirkemellet teszek az aljára. Erre jön az apróra vágott gomba, fokhagyma és újhagyma. A maradék csirkével újra beborítom és erre öntöm rá a fűszeres tojásos tejfölt. Végül betakarom a baconnel és a tetejét megszórom reszelt sajttal. Fóliával letakarom és 25 percig párolom, a végén 5 perc alatt aranybarnára sütöm.
A zöldségeket megpárolom, majd vajon megfuttatom, rá reszelek 1 gerezd fokhagymát és fűszerezem.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése