2013. szeptember 21., szombat

Rakott csirkemell fokhagymás zöldségekkel

Rakott csirkemell fokhagymás zöldségekkel






Hozzávalók:
  • 1/2 kg csirkemell 
  • 4 szem gomba
  • 15 dkg bacon 
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál tk liszt
  • 10 dkg sajt
  • 1 szál újhagyma
  • só, bors, vegeta, pirosarany
  • 10 dkg vaj
  • Zöldségek: kelbimbó, zöldbab, sárgarépa







Elkészítés:

A csirkemelleket vékony szeletekre vágom, sózom és borsozom. Egy püspökkenyér formát kibélelek baconnel és egy réteg csirkemellet teszek az aljára. Erre jön az apróra vágott gomba, fokhagyma és újhagyma. A maradék csirkével újra beborítom és erre öntöm rá a fűszeres tojásos tejfölt. Végül betakarom a baconnel és a tetejét megszórom reszelt sajttal. Fóliával letakarom és 25 percig párolom, a végén 5 perc alatt aranybarnára sütöm. 
A zöldségeket megpárolom, majd vajon megfuttatom, rá reszelek 1 gerezd fokhagymát és fűszerezem. 




0 megjegyzés: