Kakaós és fahéjas biga
Hozzávalók:
- 50 dkg tk liszt
- 1 élesztő
- csipet só
- reszelt citromhéj
- 3 dl tej (plusz egy deci a locsoláshoz)
- 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin (plusz 5 dkg a kenéshez)
- 20 dkg xilit
A töltelékhez:
Elkészítés:
A tésztához felfuttatom az élesztőt és átszitálom a lisztet. A hozzávalókat összedolgozom és dagasztom robotgéppel. Kb. 6-8 percig dagasztom, majd kelesztő tálba teszem és 20 percig kelesztem. Ezt követően átgyúrom, majd még 20 percig pihentetem. Kinyújtom és vastagon megkenem vajjal, majd mehet rá a kakaó vagy a fahéj és a xilit. Két oldalról tekerem fel, hogy dupla tekercs legyen, majd szeletekre vágom és a sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem. Langyos helyen még 10 percig kelesztem, megkenem a tetejüket a maradék vajból, kevés tejből és xilitből álló keverékkel, majd mehet a sütőbe közepes lángon. Kb. 20 perc és kész. Amikor forró akkor meglocsolom kevés édes tejjel, hogy puha maradjon.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése