2013. november 27., szerda

Pozole- mexikói pocsolya leves

Pozole- mexikói pocsolya leves






Hozzávalók:
  • 50 dkg lapocka
  • babérlevél, egész bors, só, kömény
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szem avokádó
  • 1 szem retek
  • 10 dkg szalonna
  • 1 db lime leve
  • jalapeno paprika őrlemény
Elkészítés:

A húst nagyobb darabokra vágjuk, és sóval, babérlevéllel, pár szem egész borssal fel tesszük főni. Lehabozzuk és lassú tűzön 1 és fél órát főzzük. Amikor a hús megpuhult, kiszedjük és felszeljük csíkokra. Leszűrjük a levest, és visszatesszük bele a húscsíkokat, a paradicsomot és a csicseriborsót. Fűszerezzük: kömény,bors, stb. Aztán a zsírjára sütött szalonnát is beleöntjük. Összefőzzük. Apróra vágott hagymával, retekkel és avokádóval tálaljuk.



0 megjegyzés: