2013. november 30., szombat

Süllő burgonya ágyon, fokhagymával és szalonnával tűzdelve

Süllő burgonya ágyon, fokhagymával és szalonnával tűzdelve


Hozzávalók:

  • 2 közepes méretű süllő (együtt kb. 50dkg)
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 3 dl tej
  • 5 gerezd fokhagyma
  • só, kakukkfű, bors
  • 25 dkg burgonya
  • 1 fél citrom leve
Elkészítés:

A jól megtisztított süllőt beirdaljuk és 2 gerezd fokhagymával, tejjel és sóval pácoljuk kb. 30 percig. A maradék fokhagymát, a szalonnát felszeljük. A hagymát az irdalásba nyomkodjuk, a szalonnát ráterítjük. A burgonyát felkarikázzuk, sózzuk és borsozzuk, majd az üveg edény aljára tesszük. A halakat ráhalmozzuk, fűszerezzük a kakukkfűvel. Majd alufóliával lefedve 20 percig sütjük. Amikor a krumpli is megpuhult, levesszük a fóliát és 3 percig pirítjuk. Amikor tálaljuk, egy kis citrommal lelocsoljuk. Csak a szálkára kell figyelni, mert azért akad benne. 

0 megjegyzés: