Korhely gulyás csicserivel
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés comb darabolva
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál halványított zeller
- 15 dkg csicseriborsó konzerv (ez gyorsabban megvan, de ha van időnk akkor simát előre főzzük meg)
- 15 dkg savanyú káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 db kelbimbó
- só, bors, paprika, babérlevél
- tejföl
Elkészítés:
A hagymát apróra vágom és kevés kacsazsíron megpirítom a kockára vágott hússal. Fűszerezem, karikára vágom a répát, zellert és belereszelem a fokhagymát. Felöntöm vízzel és félig puhára párolom. Amikor már majdnem jó, mehet bele a káposzta és a csicseriborsó (én konzervet használtam), kelbimbó. Ezt követően ízlés szerint még fűszerezzük (erős paprika, stb.), majd tejföllel tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése