2014. január 16., csütörtök

Citromos csirke tejszínes spenóttal - Jamie Oliver ihlette

Citromos csirke tejszínes spenóttal - Jamie Oliver ihlette 



Hozzávalók:
  • 70 dkg csirkemell
  • 4 szelet bacon szalonna
  • 2 szem paradicsom
  • 1/2 citrom
  • só,bors,oreganó, őrölt paprika
  • olaj
  • vaj
  • 1 doboz bébi spenót
  • 1 dl tejszín
  • 2 szál újhagyma
  • szerecsendió
  • 3 szem krumpli
  • 6 gerezd fokhagyma
  • rozmaring



Elkészítés:

A krumplit alaposan mossuk meg, negyedeljük, és héjastól tegyük fel sós vízben főni, épp hogy lepje el. Amikor megpuhult, akkor csepegtessük le és kevés olajon, futtassunk meg egy csokor rozmaringot, babért, aztán halmozzuk rá a krumplit. Sütés közben reszeljünk rá 3 gerezd fokhagymát. Pirítsuk meg, de vigyázzunk a fokhagyma oda ne égjen.  A csirkéhez egy tálba szórjunk sót, borsot, oreganót, paprikát, olajjal keverjük össze és pácoljuk be vele a húst. Amikor ez megvan, akkor forró serpenyőbe kis olajat és egy diónyi vajat tegyünk, a húst pirítsuk meg mindkét oldalán benne. Ezután tegyük egy sütőedénybe, mellé szeleteljünk citromot, paradicsomot és a serpenyőben levő zsiradékot öntsük alá. A húsra tegyünk egy pár szelet békönt, és mehet a sütőbe kb. 20 percre. Kevés vajon futtassuk meg a felkarikázott újhagymát, majd lángról kicsit levéve reszeljünk rá 3 gerezd fokhagymát. Öntsük fel 1 dl vízzel és a pároljuk 5 percig. Aztán halmozzuk rá a megmosott spenótot, fonnyasszuk meg, tejszínnel húzzuk össze. Szerecsendióval, sóval ízesítsük.





0 megjegyzés: