Köröm pörkölt bográcsban
(-10 fokban)
Hozzávalók:
- 1 kg tisztított, darabolt sertés köröm
- 1 kg sertés comb
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokagyma
- zöld hegyes erős paprika
- 1 nagy szem paradicsom
- egy kis olaj vagy kacsazsír
- só, bors, fűszerpaprika
- víz
Az apróra vágott hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, paradicsomot a zsiradékon megfuttatom, mehet bele a darabolt köröm, majd kevés vizet öntök alá, előpárolom. Mehet bele a só, bors, fűszerpaprika. Amikor már nem olyan kemény a bőr, akkor mehet bele a feldarabolt comb hús. Felöntjük vízzel, hogy ellepje, és lassú tűzön főzzük. Türelmesen.:) Amikor elfőtte a levét újra és újra felöntjük. Akkor jó a köröm, ha leomlik a húsról, ezért legalább 3 órán keresztül, lassan kell főzni.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése