Csokissüti
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál xilit
- 6 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- késhegynyi sütőpor
Krémhez:
- 2 dl tej
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 20 dkg margarin
- 2 evőkanál kakaópor
- 4 és fél evőkanál xilit
Elkészítés:
A tojások fehérjét válasszuk el a sárgájától és verjük keményre 6 evőkanál xilittel és egy csipet sóval. Aztán mehet bele a sárgája és a sütőporral elkevert liszt. Sütőpapírba bélelt tepsibe öntjük és aranybarnára sütjük a piskótát. A krémhez a tejből és a lisztből sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a xilittel és a kakaóporral. A tejes főzetet és margarint összekeverjük és a félbevágott piskóta közé kenjük. Ha szeretjük a banánt, akkor a krém alá karikázzunk fel, majd hűtőben dermesszük meg. Nálunk nem sokat pihent a hűtőben, valaki nem bírta kivárni....:)
A tojások fehérjét válasszuk el a sárgájától és verjük keményre 6 evőkanál xilittel és egy csipet sóval. Aztán mehet bele a sárgája és a sütőporral elkevert liszt. Sütőpapírba bélelt tepsibe öntjük és aranybarnára sütjük a piskótát. A krémhez a tejből és a lisztből sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a xilittel és a kakaóporral. A tejes főzetet és margarint összekeverjük és a félbevágott piskóta közé kenjük. Ha szeretjük a banánt, akkor a krém alá karikázzunk fel, majd hűtőben dermesszük meg. Nálunk nem sokat pihent a hűtőben, valaki nem bírta kivárni....:)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése