2014. január 25., szombat

Csokissüti

Csokissüti



Hozzávalók:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál xilit
  • 6 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • késhegynyi sütőpor
Krémhez:
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 20 dkg margarin 
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 4 és fél evőkanál xilit

Elkészítés:

A tojások fehérjét válasszuk el a sárgájától és verjük keményre 6 evőkanál xilittel és egy csipet sóval. Aztán mehet bele a sárgája és a sütőporral elkevert liszt. Sütőpapírba bélelt tepsibe öntjük és aranybarnára sütjük a piskótát. A krémhez a tejből és a lisztből sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a xilittel és a kakaóporral. A tejes főzetet és margarint összekeverjük és a félbevágott piskóta közé kenjük. Ha szeretjük a banánt, akkor a krém alá karikázzunk fel, majd hűtőben dermesszük meg. Nálunk nem sokat pihent a hűtőben, valaki nem bírta kivárni....:) 



0 megjegyzés: