2014. január 12., vasárnap

Harcsapaprikás túrós galuskával

Harcsapaprikás túrós galuskával



Hozzávalók:
  • 60 dkg harcsafilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2  szem paradicsom
  • 4 karika paprika (nálam most kápia)
  • bors
  • 1 dl tejföl
  • őrölt paprika
Galuskához:
  • 2 db tojás
  • 10 dkg túró
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
Elkészítés:

A hagymákat, a paradicsomot, a paprikát kevés zsiradékon megfonnyasztom, sózom, borsozom, paprikázom, majd kevés vízzel felengedem. Jó sűrű alapot készítek. A halat kockára vágom és amikor jól megfőtt a hagyma, akkor beleteszem és felengedem 3 dl vízzel. Kb. 20 percig főzöm majd a tejföllel behabarom. A galuskához a tojást egy dl vízzel elkeverem és hozzáadom az áttört túrót. Liszttel nokedlitésztát készítek és sós-olajos forró vízbe szaggatom. 









0 megjegyzés: