Harcsapaprikás túrós galuskával
Hozzávalók:
- 60 dkg harcsafilé
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 szem paradicsom
- 4 karika paprika (nálam most kápia)
- só
- bors
- 1 dl tejföl
- őrölt paprika
Galuskához:
- 2 db tojás
- 10 dkg túró
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- só
Elkészítés:
A hagymákat, a paradicsomot, a paprikát kevés zsiradékon megfonnyasztom, sózom, borsozom, paprikázom, majd kevés vízzel felengedem. Jó sűrű alapot készítek. A halat kockára vágom és amikor jól megfőtt a hagyma, akkor beleteszem és felengedem 3 dl vízzel. Kb. 20 percig főzöm majd a tejföllel behabarom. A galuskához a tojást egy dl vízzel elkeverem és hozzáadom az áttört túrót. Liszttel nokedlitésztát készítek és sós-olajos forró vízbe szaggatom.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése