2015. február 9., hétfő

Mákos-meggyes és kókuszos csokis beigli

Mákos-meggyes és kókuszos csokis beigli


Hozzávalók:
  • 25dkg  finom liszt
  • 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 és fél kupak édesítőszer
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojás sárgája
  • 1 dl tej
  • 1 kis kanál barna cukor 
Elkészítés:

A vajat elmorzsolom az átszitált lisztekkel, majd hozzáadom a tojás sárgáját, édesítőszert, sót. Az élesztőt feloldjuk kis cukros tejben és hozzáadjuk a tésztához. Jól összedolgozzuk és fél órát pihentetjük a hűtőben. Addig elkészítjük a töltelékeket. 

Mákos meggyes:
  • 20 dkg mák
  • 20 szem fagyasztott meggy
  • édesítőszer
  • 1/2 dl tej
Összekeverem a mákot, édesítőszert és a tejet, majd a kinyújtott tésztára kenem, erre rászórom a kimagozott meggyet. Feltekerem és mehet a tepsibe. Tetejére felvert tojást kenek és megszurkálom, hogy ne repedezzen ki. 

Kókuszos-csokis:
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1/2 dl tej
  • édesítőszer







0 megjegyzés: