Mákos-meggyes és kókuszos csokis beigli
Hozzávalók:
- 25dkg finom liszt
- 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 25 dkg vaj
- 1 és fél kupak édesítőszer
- 2 dkg élesztő
- 2 tojás sárgája
- 1 dl tej
- só
- 1 kis kanál barna cukor
A vajat elmorzsolom az átszitált lisztekkel, majd hozzáadom a tojás sárgáját, édesítőszert, sót. Az élesztőt feloldjuk kis cukros tejben és hozzáadjuk a tésztához. Jól összedolgozzuk és fél órát pihentetjük a hűtőben. Addig elkészítjük a töltelékeket.
Mákos meggyes:
- 20 dkg mák
- 20 szem fagyasztott meggy
- édesítőszer
- 1/2 dl tej
Kókuszos-csokis:
- 20 dkg kókuszreszelék
- 1 evőkanál kakaó
- 1/2 dl tej
- édesítőszer
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése