Spenóttal rakott csirkemell sült burgonyával és édesburgonyával
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell filé
- 1/2 csomag friss bébispenót
- bacon szalonna a betekeréshez
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 1 kanál tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- só, bors
- 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- burgonya és édes burgonya
A csirkemellet felkockázzuk és sóval, borssal bepácoljuk. Az őzgerinc formát kicsit kikenjük olajjal, majd kibéleljük a baconnel (én 2 csomaggal). A csirkemell kockákra készítünk egy tojásos keveréket: tojás, liszt, tejföl, sajt, pici só fokhagyma. Összekeverjük a csirkével és a felét az őzgerincbe elteírjük, erre mehet rá a spenót, majd újra a csirkemell. Végül betakarjuk a baconnel és 25 percig fólia alatt sütjük, majd az utolsó 10 percre fólia nélkül pirosra sütjük. A burgonyákat meghámozzuk, hasábra vágjuk
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése