2015. február 9., hétfő

Spenóttal rakott csirkemell sült burgonyával és édesburgonyával

Spenóttal rakott csirkemell sült burgonyával és édesburgonyával





Hozzávalók:
  • 1 egész csirkemell filé
  • 1/2 csomag friss bébispenót
  • bacon szalonna a betekeréshez
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 kanál tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • só, bors
  • 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • burgonya és édes burgonya  
Elkészítés:

A csirkemellet felkockázzuk és sóval, borssal bepácoljuk. Az őzgerinc formát kicsit kikenjük olajjal, majd kibéleljük a baconnel (én 2 csomaggal). A csirkemell kockákra készítünk egy tojásos keveréket: tojás, liszt, tejföl, sajt, pici só fokhagyma. Összekeverjük a csirkével és a felét az őzgerincbe elteírjük, erre mehet rá a spenót, majd újra a csirkemell. Végül betakarjuk a baconnel és 25 percig fólia alatt sütjük, majd az utolsó 10 percre fólia nélkül pirosra sütjük. A burgonyákat meghámozzuk, hasábra vágjuk 

0 megjegyzés: