Négy sajtos-sonkás tészta
Hozzávalók:
- 1 csomag durum tészta
- 15 dkg gépsonka
- 1 db kápia paprika
- 2 dl tejszín
- 15 dkg chedaar sajt
- 15 dkg trappista sajt
- 10 dkg gouda sajt
- 5 dkg márványsajt
- só, bors
- 1 evőkanál keményítő
A tésztát főzzük félkészre. Úgy roppanjon, amikor leszűrjük. A tejszínt melegítsük fel a sajtokkal, kivéve a trappistát, majd a keményítőt kevés hideg vízzel keverjük el és adjuk a sajtokhoz. Vigyázzunk, mert a sajtok más-más sósságúak, így nem biztos, hogy kell plusz só bele, sőt, lehetséges, hogy kevés vízzel fel kell önteni. A szósszal nyakon öntjük a tésztát és jól átforgatjuk benne, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és paprikát, majd kevés trappistával megszórjuk és mehet a sütőbe 15 percre.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése