2014. március 10., hétfő

Brumi leves- Medvehagymás húsgombóc leves

Brumi leves- Medvehagymás húsgombóc leves


Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús 
  • 1 szál sárgarépa
  • 1/4 zellergumó
  • 1 marék zöldbab
  • medvehagyma
  • 1/4 fej vöröshagyma
  • 1 fej gomba
  • 1/2 dl tejszín (light)
  • só,bors, fokhagyma

Elkészítés:

A zöldségeket és a hagymákat kevés zsiradékon futtassuk meg. Engedjük fel vízzel. A darálhúst, sózzuk, borsozzuk, apróra vágott medvehagymával, fokhagymával ízesítjük. Belegombócozzuk a forró levesbe. Fűszerezzük, sózzuk, majd amikor megpuhult a hús a tejszínnel behabarjuk. 










0 megjegyzés: