2014. március 21., péntek

Vadas csirke zsemlegombóccal

Vadas csirke zsemlegombóccal


 Hozzávalók:
  • 70 dkg csirkemell filé
  • 5 szál répa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csésze húsleves
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár (dijoni magos)
  • só, bors, babérlevél
  • 3 tk minibagett
  • 2 tojás
  • némi liszt
Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágjuk és kevés zsiradékon megpirítjuk. A zöldségeket felvágjuk, hagymát belekockázzuk, fokhagymát egészben a húsleveshez adjuk és puhára főzzük. Félúton beledobjuk a babérlevelet, majd amikor megfőtt, akkor kiszedjük a babért. A zöldségeket ledaráljuk botmixerrel, felengedjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal, mustárral, tejföllel és a húsra öntjük. 5 percig összefőzzük a hússal. A bagettet megpirítjuk. Majd vízbe áztatjuk és kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojásokat és sózzuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy nokedlitészta sűrű legyen. Forró lobogó sós vízben vizes kézzel gombócokat formálunk, addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. 








0 megjegyzés: