Vadas csirke zsemlegombóccal
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell filé
- 5 szál répa
- 2 szál fehérrépa
- 1/2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csésze húsleves
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár (dijoni magos)
- só, bors, babérlevél
- 3 tk minibagett
- 2 tojás
- némi liszt
A csirkemellet csíkokra vágjuk és kevés zsiradékon megpirítjuk. A zöldségeket felvágjuk, hagymát belekockázzuk, fokhagymát egészben a húsleveshez adjuk és puhára főzzük. Félúton beledobjuk a babérlevelet, majd amikor megfőtt, akkor kiszedjük a babért. A zöldségeket ledaráljuk botmixerrel, felengedjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal, mustárral, tejföllel és a húsra öntjük. 5 percig összefőzzük a hússal. A bagettet megpirítjuk. Majd vízbe áztatjuk és kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojásokat és sózzuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy nokedlitészta sűrű legyen. Forró lobogó sós vízben vizes kézzel gombócokat formálunk, addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése