Szicíliai húsgombócok
Hozzávalók:
- 50 dkg darált csirkehús (vagy pulyka)
- só,bors, oreganó, bazsalikom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 liter paradicsomlé
- olasz fűszerkeverék
- kókuszolaj
- tk lisztből készült tészta
Elkészítés:
A csirkehúst fűszerezzük és apró golyókat formálunk, forró kókuszolajban mindkét oldalát elősütjük. Lecsöpögtetjük. A hagymát kevés maradék kókuszolajon üvegesre pároljuk, majd felöntjük a paradicsomlével. Fűszerezzük, belereszeljük a fokhagymát. Beletesszük a golyókat és együtt készre pároljuk, ha nem sűrűsödik be teljesen, akkor kevés keményítőt keverjünk hozzá. Főzzünk ki hozzá tésztát és reszeljünk rá parmezánt.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése