Hűtőben kelt aranygaluska
Hozzávalók:
- 2 tojás sárgája
- 1/2 kg tk liszt
- 1 csomag élesztő
- só
- 2 teáskanál barnacukor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 4 evőkanál xilit
- 25 dkg darált dió
- 5-6 szem egész dió
- 2 dl tej
- 1 liter tej
- 1 csomag vaniliás pudding
- édesítőszer (xilit és stevia vegyesen)
- 20 dkg vaj
- vanilia aroma
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszutáljuk, mehet bele a tojássárgája és az olvasztott vajat, sót és a kovászt is hozzákeverjük. Jól összedagasztjuk annyi langyos tejjel, amennyit felvesz. Hűtőbe tesszük a kelesztőedénybe és egész éjszaka kelesztjük. Reggel (hajnalban nálam) kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kókuszolajjal kikent tortaformába tesszük a galuskákat, majd egy réteg xilites darált dióval megszórjuk. Kevés vajat szelünk rá, majd újra rétegezzük. Legvégül az egész diót is rátesszük. Kicsit meleg helyen még kelesztjük és kb. 35-40 perc alatt közepes lángon készre sütjük. A sodóhoz készítünk egy laza pudingot, belekeverjük a vajat és az aromát, majd a galuskára öntjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése