2014. március 31., hétfő

Húsos-gombás hortobágyi palacsinta

Húsos-gombás hortobágyi palacsinta








Hozzávalók:
  • 70 dkg darált hús 
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 5 kisebb fej gomba
  • 1 paradicsom
  • 2 karika zöldpaprika
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 4 tojás
  • 3 dl tej
  • 4 evőkanál tk liszt
  • olaj
  • só,bors,majoránna, fűszerpaprika, szárított petrezselyem
Elkészítés:

A hagymát, fokhagymát, paradicsomot és paprikát kevés zsiradékon megpirítjuk, majd a darált húst  és a 2 fej gombát hozzápirítjuk. Fűszerezzük és kevés vízzel felöntjük. Puhára pároljuk. A tojást a tejjel és a liszttel kikeverjük, fűszerezzük: só,bors, petrezselyem. Palacsintát sütünk belőle. A húst leszűrjük, a palacsinta közepére halmozzuk, majd feltekerjük. A maradék pörkölt alapot tejföllel kikeverjük és az üvegtálba helyezett palacsintára öntjük a maradék gombaszeletekkel együtt. Kb. 10 percre sütőbe helyezzük és megpirítjuk. 



0 megjegyzés: