Mogyorós Pillangókeksz csokikrémmel töltve (liszt és cukormentes változat)
Hozzávalók:
- 25 dkg darált mogyoró
- 10 dkg darált dió vagy mandula
- 25 dkg darált xilit
- 1 tojás sárgája
- vanília aroma
Csokikrémhez:
- 1/2 tábla 75%-os étcsokoládé
- 1,5 dl tejszín
Elkészítés:
A mogyorót, diót, xilitet összedaráljuk, majd összedolgozzuk a tojássárgájával és az aromával. Jó fél órára a hűtőbe tesszük, közben a csokikrémhez gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét és hozzákeverjük a szoba hőmérsékletű tejszínt. A mogyorós masszát vékonyra nyújtjuk, pillangós kiszúróval kiszaggatjuk, kb 10 percre sütőbe tesszük, majd mikor kisült, akkor megkenjük a csokimasszával és összeragasztjuk kettesével. Sokáig elállna... ha nem falnánk fel egyből. :D
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése