Gulyás leves csipetkével
Hozzávalók a leveshez:
- 1/2 kg lapocka
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehér répa
- 1 szem karalábé
- 1 szem burgonya
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 paradicsom és tv paprika
- babérlevél, só, bors, petrezselyem zöld, törött paprika
- zsiradék
Elkészítés: A hagymákat és a húst felkockázom, zsiradékon kicsit megpirítom. Mehet rá a törött paprika, só, felöntöm vízzel. Párolom 20-30 percig a fűszerekkel, majd az apróra vágott zöldséggel összefőzöm. Az előbbiekben leírt módon tésztát gyúrok teljes kiőrlésű lisztből, majd elnyújtom és csipetkét csípek belőle, egyenesen bele a levesbe. Egy kanál tejföl, egy kis erőspista... Hmmm...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése