Spenótos-tejszínes rakott csirkemell zöldbabbal
Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 20 dkg spenót levél (friss)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz tejszín
- 1 tojás
- 25 dkg zöldbab
- 1 fej lilahagyma
- só, xilit, bors, bazsalikom
- csöpp ecet
- 10 dkg füstölt sajt
- 5 szelet bacon
Elkészítés:
A csirkemellet felszeleteljük 6 vékony csíkra. Besózzuk, fűszerezzük. A bacont a püspökkenyér forma aljára helyezzük, hogy kilógjon, majd rá a csirke fele. A spenótot megmossuk, ráhalmozzuk a csirkére, majd rá a durvára vágott fokhagyma. A maradék csirkével letakarjuk, bebugyoláljuk a baconbe, majd a tejszínnel kikevert tojással nyakon öntjük. A tetejére rászórjuk a reszelt füstölt sajtot és be a sütőbe.
A zöldbabot megpároljuk, fűszerezzük, apróra vágott hagymával ízesítjük.
1 megjegyzés:
Igazán guszta ez a rakott hús változat.
Marika
Megjegyzés küldése