Gergő találkozása a padlizsánnal
Rakott padlizsán
Hozzávalók:
- 1/2 kg padlizsán
- 20 dkg rizs
- 50 dkg darálthús
- 2 szem paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- erőspista
- oregano
- babérlevél
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 doboz joghurt
- piros paprika
- 1 dl paradicsomlé
- friss bazsalikom
A padlizsánt jól megmossuk, 1 cm nagyságúra felszeljük, besózzuk, 20 percig állni hagyjuk. A rizst feltesszük főni sóval és borssal, a hagymát felszeljük és a darált hússal megpimpósítjuk :) (dinszteljük). Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd bele a kockára vágott fél paradicsom, majd a paradicsomlé, fokhagyma, Erős Pista. Összefőzzük, amikor kész akkor összekeverem a megfőzött rizzsel. A padlizsánról leöntöm a levet és kevés olajon megpirítom mindkét felét. Rétegezem üveg edényben, majd végül leöntöm fűszerezett joghurttal és a tetejére szórom a sajtot. Összesütöm.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése