2013. június 26., szerda

Márton-leves

Márton-leves (Liba aprólék)






Hozzávalók:


  • 1/2 kg liba aprólék
  • 3 szál répa
  • 2 szál fehér répa
  • 1/2 db zeller
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • szemes bors
  • petrezselyem zöld
  • cérnametélt (teljes kiőrlésű)
Elkészítés: 

Az aprólékot feltesszük hideg vízben főni, majd ha a habját leszedtük, sózzuk, borsozzuk. Ha a hús félig megpuhult mehetnek bele a zöldségek. Jó 2 óra alatt készre főzzük. A leves ne forrjon, mert akkor nagyon zavaros lesz. Ha késznek ítéljük, akkor leszűrjük, a zöldségeket és az aprólékot kiszedjük, hogy lehessen csemegézni belőle. 



0 megjegyzés: