2013. június 16., vasárnap

Hamis epermisu

Hamis epermisu






Mivel a babapiskótában van cukor, keksszel helyettesítettem azt.:) 



Hozzávalók: 

  • 30 dkg eper
  • 1 csomag cukormentes háztartási keksz
  • 1/2 liter tejszín
  • 1 doboz mascarpone sajtkrém
  • xilit
  • 2 evőkanál rebarbarás eperdzsem
  • 4 levél menta
Elkészítés:






Püspökkenyér sütőformát kibélelek folpackkal, majd belerakosgatok egy réteg kekszet. A tejszín habosra verem, majd belekeverem a mascarpone-t, xilittel kellően megédesítem. 5 szem epret a mentával összezúzok, rákenem egy rétegben a kekszre. A következő réteg az tejszínkrém, majd újabb kekszréteget gyártunk. Annak a tetejére egy kis lekvárt kenünk,  majd újabb krémet, eperszeleteket és végül még egy sor kekszet. Hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára, hogy megdermedjen. 

0 megjegyzés: