Meggyes és túrós pite házi málnás-ribizli fagyival
Hozzávalók:
- 1/2 kg teljes kiőrlésű liszt
- 25 dkg margarin
- 1 sütőpor
- 1 dl tejföl
- 1 tojás
- 1 tojás sárgája
- xilit az édesítéshez
- 25 dkg meggy
- 25 dkg túró
- 1 joghurt
- fahéj
- vanília aroma
Elkészítés:
A lisztet elkeverem a sütőporral, a margarint a xilittel, majd hozzáadom a tojásokat, a nedves masszába belekeverem a tejfölt és a liszttel tésztát gyúrok. A hűtőbe teszem, amíg a meggyet kimagozom. Két felé osztom a tésztát, majd kinyújtom. A tepsibe helyezem, a felére
ráhalmozom a kimagozott meggyet, azt megszórom xilittel és fahéjjal. A tészta másik felére a joghurttal kikevert xilites túró kerül, kis vaníliával. A tésztánk maradék felét kinyújtom és ráhelyezem a töltelékre. 210-25 percre beteszem a sütőbe. Házi készítésű málnás-ribizlis fagyival tálalom.
Fagyi:
- 25 dkg málna
- 25 dkg ribizli
- xilit
- tejszín
A málnát és ribizlit botmixerrel összedolgozom, majd a felvert tejszínbe kanalazom, xilittel édesítem. A fagyasztás során 20 percenként megkeverem.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése