Finom, puha, paradicsomos húsgombóc
Hozzávalók:
- 25 dkg darált hús
- 1 bögre rizs
- 1 db tojás
- só
- bors
- oregano
- 1-1 db fehér és piros húsú paprika
- 1 liter paradicsomlé vagy 1 doboz sűrített paradicsom
- 2 evőkanál tk liszt
- 1 evőkanál kókuszolaj
- xilit vagy cukor
Elkészítés:
A rizst sós vízben félig előfőzöm, leszűröm hideg vízzel leöblítem és a húshoz keverem, mehet bele a tojás és a fűszerek. Forró vízbe gombócokat formálok és közepes lángon 20 percig főzöm őket. A mártáshoz a kókuszolajon megfuttatom a lisztet, mehet bele a paradicsomlé vagy sűrítmény (értelem szerűen ezt fel kell húzni vízzel), a fűszerek és a felkarikázott paprika. Összefőlés után belehempergetem a kifőtt gombócokat. Én személy szerint sós vízben főtt krumplival szeretem. :)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése