Paprikás-hagymás nudlik
Hozzávalók:
- 2 db közepes nagyságú krumpli
- 2 db tojás
- só
- liszt (tk rozsliszt), amennyit felvesz
- 1 fej hagyma
- kis mangalica zsír
- pirospaprika
Elkészítés:
A krumplit sóban-vízben nagyon puhára főzöm, majd leszűröm és még melegen áttöröm. Hagyom kézmelegre hűlni, majd belekeverem a tojásokat, a lisztet lassan adagolom hozzá, amíg gyúrható nem lesz. Kinyújtom és kis hurkákat gyúrok belőle, majd mehetnek a lobogó vízbe (amibe NEM teszünk sót!) Ha feljön a víz tetejére, onnan számítva 5-6 perc és kész. A hagymát kevés zsíron megfuttatom, paprikázom és belehempergetem a nudlikat. Ha kell akkor után sózom. Egy kis tejfölt a végén még el tudok képzelni rá.:)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése