Gombás sertéspöri teljes kiőrlésű nodeklivel
Hozzávalók:
- 1/2 kg sertéshús (comb vagy lapocka)
- 1 doboz konzervgomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szem paradicsom
- 4 karika zöldpaprika
- só
- bors
- törött pirospaprika
- majoránna
Elkészítés:
A hagymákat és a kockára vágott húst, a paradicsomot és a paprikát egy kis mangalicazsíron megdinsztelem, mehet rá a só és a fűszerek. Kis vízzel felöntöm. Amint elforrta a vizet, újra felöntöm, hogy ellepje. Amikor már félkész mehet bele a gomba. Puhára párolom.
A nokedlihez:
- 2 tojás
- 1 dl víz
- só
- teljes kiőrlésű liszt
A tojásokat a vízzel összekverjük, kicsit sózzuk, majd annyi liszttel, amennyit felvesz nokedli tésztát keverünk. Lobogó sós vízbe szaggatjuk és miután feljött a tetejére kb. 2 percig főzzük, hideg vízbe kiszedjük, leöblítjük, lecsöpögtetjük. Kis kókuszolajat teszünk rá, hogy ne ragadjon össze.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése