2013. július 21., vasárnap

Gombás sertéspöri teljes kiőrlésű nodeklivel


Gombás sertéspöri teljes kiőrlésű nodeklivel




Hozzávalók:
  • 1/2 kg sertéshús (comb vagy lapocka)
  • 1 doboz konzervgomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szem paradicsom
  • 4 karika zöldpaprika
  • bors
  • törött pirospaprika
  • majoránna
Elkészítés:

A hagymákat és a kockára vágott húst, a paradicsomot és a paprikát egy kis mangalicazsíron megdinsztelem, mehet rá a só és a fűszerek. Kis vízzel felöntöm. Amint elforrta a vizet, újra felöntöm, hogy ellepje. Amikor már félkész mehet bele a gomba. Puhára párolom.

A nokedlihez:
  • 2 tojás
  • 1 dl víz
  • teljes kiőrlésű liszt
A tojásokat a vízzel összekverjük, kicsit sózzuk, majd annyi liszttel, amennyit felvesz nokedli tésztát keverünk. Lobogó sós vízbe szaggatjuk és miután feljött a tetejére kb. 2 percig főzzük, hideg vízbe kiszedjük, leöblítjük, lecsöpögtetjük. Kis kókuszolajat teszünk rá, hogy ne ragadjon össze. 

0 megjegyzés: