2013. július 11., csütörtök

Rakott tök

Rakott tök 



Hozzávalók:

  • 1/2 kg darált hús
  • 1 bögre rizs
  • fél fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 kg friss zsenge tök
  • kapor
  • bors
  • majoránna
  • piros paprika
Elkészítés:

A húst a hagymákkal kevés olajon megpirítom, kevés kaporral sóval, borssal és majoránnával fűszerezem, amikor levet enged akkor pirospaprika, kevés erős pista mehet bele. A rizst előfőzöm és a ragúval összekeverem. Ha kell után fűszerezek. A tököt legyalulom, sózom. A tepsi aljára mehet a rizses ragú fele, majd  rá a tök, a ragú másik fele. A tejfölt paprikával, sok kaporral és sóval kikeverem, ráöntöm a tetejére. Kb. 20 perc alatt összesütöm. 


0 megjegyzés: