Rakott tök
Hozzávalók:
- 1/2 kg darált hús
- 1 bögre rizs
- fél fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy doboz tejföl
- 1 kg friss zsenge tök
- kapor
- só
- bors
- majoránna
- piros paprika
Elkészítés:
A húst a hagymákkal kevés olajon megpirítom, kevés kaporral sóval, borssal és majoránnával fűszerezem, amikor levet enged akkor pirospaprika, kevés erős pista mehet bele. A rizst előfőzöm és a ragúval összekeverem. Ha kell után fűszerezek. A tököt legyalulom, sózom. A tepsi aljára mehet a rizses ragú fele, majd rá a tök, a ragú másik fele. A tejfölt paprikával, sok kaporral és sóval kikeverem, ráöntöm a tetejére. Kb. 20 perc alatt összesütöm.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése