Csirkepöri tejfölös galuskával
Hozzávalók:
- 1 kg csirkehús (comb,szárny, mell,stb.)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 üveg gomba
- só,bors, majoránna, fűszerpaprika
- 2 dl paradicsomlé
- 2 db tojás
- 1 ek tejföl
- tk liszt
Elkészítés:
A húst pirítsuk meg kevés zsiradékon, majd mehet rá az apróra vágott hagyma. Amikor kifehéredik akkor mehet rá a só,bors, paprika, felöntjük vízzel, paradicsomlével, ráreszeljük a fokhagymát. Közepes lángon főzzük, majoránnával, petrezselyemzölddel ízesítjük. Amikor megfőtt a hús hozzáadom a gombát és 5 perc múlva elzárom. A galuskához a tojásokat elkeverem a tejföllel, kevés sóval és a tk liszttel. Nokedli sűrűre keverem. Forró sós, olajos vízbe szaggatom. Amikor kifőtt kevés hideg vízzel leöblítem.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése