2014. április 27., vasárnap

Csirkepöri tejfölös galuskával

Csirkepöri tejfölös galuskával



Hozzávalók: 

  • 1 kg csirkehús (comb,szárny, mell,stb.)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg gomba
  • só,bors, majoránna, fűszerpaprika
  • 2 dl paradicsomlé
  • 2 db tojás
  • 1 ek tejföl
  • tk liszt
Elkészítés: 

A húst pirítsuk meg kevés zsiradékon, majd mehet rá az apróra vágott hagyma. Amikor kifehéredik akkor mehet rá a só,bors, paprika, felöntjük vízzel, paradicsomlével, ráreszeljük a fokhagymát. Közepes lángon főzzük, majoránnával, petrezselyemzölddel ízesítjük. Amikor megfőtt a hús hozzáadom a gombát és 5 perc múlva elzárom. A galuskához a tojásokat elkeverem a tejföllel, kevés sóval és a tk liszttel. Nokedli sűrűre keverem. Forró sós, olajos vízbe szaggatom. Amikor kifőtt kevés hideg vízzel leöblítem. 








0 megjegyzés: