Eperkoch
Hozzávalók:
- 1 bögre rizs
- 2 bögre tej
- 1 bögre víz
- 1/2 vanília rúd
- 8 tojás
- 10 dkg vaj
- 4 kupak édesítőszer
- 50 dkg eper
- 2 evőkanál keményítő
A rizst megmossuk, majd egy csipet sóval, vaníliával, tejjel és a vízzel feltesszük főni. Amikor megpuhult hozzáadom a vajat, aztán lehűtjük. A tojásokat kettéválasztjuk és az édesítővel felverjük. Mehet bele a sárgája és a kihűlt tejberizs. Tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a masszát. A tetejére 3-4 szem apróra vágott epre dobunk és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. A maradék epret édesítővel 2 dl vízzel felfőzzük és keményítővel besűrítjük Csorgassuk rá a kész sütikére. :)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése