2014. április 11., péntek

Stroganoff csirke, ahogy mi készítjük

Stroganoff csirke





Hozzávalók:
  • 70 dkg csirkemell
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes szál sárgarépa
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 4-5 szem csemegeuborka
  • 50 dkg gomba
  • mustár
  • bors, só, babérlevél
Elkészítés:

A szalonnát a hagymával megpirítjuk, majd a csíkokra vágott csirkemellet is rápirítjuk. Fokhagymát ráreszeljük, kevés vizet öntünk alá, fűszerezzük (só,bors, babérlevél), a csíkokra vágott sárgarépát és a szeletelt gombát is ráhalmozzuk, majd puhára pároljuk. Amikor ez elkészült, mehet bele a csíkokra vágott uborka és habarjuk be tejföllel elkevert mustárral. Ha kell, akkor savanyítsuk még tovább egy csöpp ecettel. Köretnek kínálhatunk hozzá spagetti tésztát vagy rizst. 


0 megjegyzés: