Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 közepes szál sárgarépa
- 1 nagy doboz tejföl
- 4-5 szem csemegeuborka
- 50 dkg gomba
- mustár
- bors, só, babérlevél
A szalonnát a hagymával megpirítjuk, majd a csíkokra vágott csirkemellet is rápirítjuk. Fokhagymát ráreszeljük, kevés vizet öntünk alá, fűszerezzük (só,bors, babérlevél), a csíkokra vágott sárgarépát és a szeletelt gombát is ráhalmozzuk, majd puhára pároljuk. Amikor ez elkészült, mehet bele a csíkokra vágott uborka és habarjuk be tejföllel elkevert mustárral. Ha kell, akkor savanyítsuk még tovább egy csöpp ecettel. Köretnek kínálhatunk hozzá spagetti tésztát vagy rizst.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése