2014. április 14., hétfő

Dubary csirke

Dubary csirke 


Hozzávalók:
  • 1 kg csirkecomb filé
  • 1/2 fej karfiol
  • 15 dkg sajt (chedaar és füstölt edami)
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál tk liszt
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só,bors, szerecsendió
Elkészítés:

A csirkehúst fűszerezzük, majd egy üveg edényt kivajazunk és az aljára tesszük a húst. A karfiolt rózsáira szedve előfőzzük, majd a húsra tesszük. A vajat felhevítjük, a lisztet megfuttatjuk rajta, majd felöntjük tejjel. Levesszük a tűzről és fűszerezzük, tejföllel fellazítjuk, majd belereszeljük a fokhagymát és a fél adag sajtot. Ezt a masszát ráöntjük a karfiolos húsra és megszórjuk a maradék sajttal. Lefedjük fóliával, 20-25 percig sütjük, fólia nélkül még 10 percig. 







0 megjegyzés: