Dubary csirke
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb filé
- 1/2 fej karfiol
- 15 dkg sajt (chedaar és füstölt edami)
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál tk liszt
- 2 dl tej
- 1 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- só,bors, szerecsendió
Elkészítés:
A csirkehúst fűszerezzük, majd egy üveg edényt kivajazunk és az aljára tesszük a húst. A karfiolt rózsáira szedve előfőzzük, majd a húsra tesszük. A vajat felhevítjük, a lisztet megfuttatjuk rajta, majd felöntjük tejjel. Levesszük a tűzről és fűszerezzük, tejföllel fellazítjuk, majd belereszeljük a fokhagymát és a fél adag sajtot. Ezt a masszát ráöntjük a karfiolos húsra és megszórjuk a maradék sajttal. Lefedjük fóliával, 20-25 percig sütjük, fólia nélkül még 10 percig.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése