Rakott tejszínes-gombás penne (húsos és húsmentes változat)
Hozzávalók:
- 50 dkg tk penne tészta
- 25 dkg spenót
- 1 fej vöröshagyma
- 4 dl tejszín
- 50 dkg gomba
- 25 dkg sajt
- snidling, só, bors, kakukkfű, rozmaring
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál joghurt
- húsoshoz: 25 dkg darált csirkehús
- 4 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki sós, olajos vízben. A hagymát apróra vágjuk, gombával együtt megpirítjuk. Ha húsosat készítünk ,akkor a húst is hozzáadjuk. Addig pirítjuk, amíg levet nem enged, akkor felöntjük tejszínnel, belereszeljük a fokhagymát és fűszerezzük. Összekeverjük a kész tésztával ezt a masszát, egy rétegben a sütőedény aljára tesszük, majd mehet rá egy réteg spenót levél. Aztán egy kis reszelt sajt és tejföllel kikevert joghurt, aztán újra tészta és így tovább. A legvégén jól megszórjuk sajttal és fóliával lefedve 10 percig sütjük, fólia nélkül 5 percig pirítjuk és már kész is.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése