2014. április 17., csütörtök

Rakott tejszínes-gombás penne (húsos és húsmentes változat)

Rakott tejszínes-gombás penne (húsos és húsmentes változat)



Hozzávalók: 
  • 50 dkg tk penne tészta
  • 25 dkg spenót
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 dl tejszín 
  • 50 dkg gomba
  • 25 dkg sajt
  • snidling, só, bors, kakukkfű, rozmaring
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál joghurt
  • húsoshoz: 25 dkg darált csirkehús
  • 4 gerezd fokhagyma
Elkészítés: 

A tésztát főzzük ki sós, olajos vízben. A hagymát apróra vágjuk, gombával együtt megpirítjuk. Ha húsosat készítünk ,akkor a húst is hozzáadjuk. Addig pirítjuk, amíg levet nem enged, akkor felöntjük tejszínnel, belereszeljük a fokhagymát és fűszerezzük. Összekeverjük a kész tésztával ezt a masszát, egy rétegben a sütőedény aljára tesszük, majd mehet rá egy réteg spenót levél. Aztán egy kis reszelt sajt és tejföllel kikevert joghurt, aztán újra tészta és így tovább. A legvégén jól megszórjuk sajttal és fóliával lefedve 10 percig sütjük, fólia nélkül 5 percig pirítjuk és már kész is. 













0 megjegyzés: