Zöldbabos hús
Hozzávalók:
- 1/2 kg sertés karaj vagy comb
- 1 nagy doboz tejföl
- fokhagyma
- 25 dkg zöldbab
- 15 dkg sajt
- 4 szál újhagyma
- só,bors, oregano, bazsalikom, fűszerpaprika
- 15 dkg burgonya
- párolni való zöldség
A húst vékony szeletekre vágjuk és fűszerekkel pácoljuk. A zöldbabot megpároljuk. A húst kevés vajon elősütjük, majd a sütőedény aljára helyezzük. Ráhalmozzuk a párolt zöldbabot, a felkarikázott újhagymát, majd fűszereket és a reszelt fokhagymát kikeverjük a tejföllel és azt is a húsra öntjük. Tetejére mehet a reszelt sajt, majd fólia alatt 20 percig pároljuk, 5-8 percig fólia nélkül pirítjuk. A burgonyát vékony szeletekre vágjuk, fűszerezzük, majd kevés kacsazsírt tegyünk az edénybe és pirítsuk aranybarnára.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése