2014. április 14., hétfő

Zöldbabos hús

Zöldbabos hús 



Hozzávalók: 
  • 1/2 kg  sertés karaj vagy comb
  • 1 nagy doboz tejföl
  • fokhagyma
  • 25 dkg zöldbab
  • 15 dkg sajt 
  • 4 szál újhagyma
  • só,bors, oregano, bazsalikom, fűszerpaprika
  • 15 dkg burgonya
  • párolni való zöldség
Elkészítés: 

A húst vékony szeletekre vágjuk és fűszerekkel pácoljuk. A zöldbabot megpároljuk. A húst kevés vajon elősütjük, majd a sütőedény aljára helyezzük. Ráhalmozzuk a párolt zöldbabot, a felkarikázott újhagymát, majd fűszereket és a  reszelt fokhagymát kikeverjük a tejföllel és azt is a húsra öntjük. Tetejére mehet a reszelt sajt, majd fólia alatt 20 percig pároljuk, 5-8 percig fólia nélkül pirítjuk. A burgonyát vékony szeletekre vágjuk, fűszerezzük, majd kevés kacsazsírt tegyünk az edénybe és pirítsuk aranybarnára. 







0 megjegyzés: