Kapros-tejfölös csirkegombóc leves
Hozzávalók:
- 25 dkg darált csirkehús (én a Lehel csarnokban veszem)
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehér répa
- 1 karalábé
- 1/2 zeller
- kapor
- zöldség zöldje
- 1 fokhagyma
- 1/2 vöröshagyma
- 1 tojás
- só
- bors
- leheletnyi erős Pista
- tejföl
Elkészítés:
A hagymákat összevágom a zöldség zölddel, majd kis libazsíron megfuttatom. A zöldségeket mind felvágom csíkokra, majd bele a hagymába. Megdinsztelem. Sózom, borsozom, majd felöntöm vízzel. Ha már félkészre főtt, akkor a húsit összekeverem a tojással, fűszerezem (só,bors, kapor, hagymák) és gombócokat formálva mehet a forró levesbe. Amikor megpuhult, akkor kis tejfölös habarással behúzom.
1 megjegyzés:
Hasonlót szoktam én is készíteni. Kapor helyett tárkonnyal, a hús hol gombóc, hol darabka. Levesbetétnek krumpligombóckákat teszek bele (mint a nudli tésztája). Próbáld ki, nagyon finom :)
Marika
Megjegyzés küldése