Spenótos gnocchi tejszínes- kínai kelkáposztás ragúval
Ez a recept abból az időszakból származik, amikor még két pasival laktam együtt. Nos, nem tudtam eleget készíteni belőle. Most újragondolva, egy férfira és magamra főzve megosztom veletek is.
Hozzávalók a ragúhoz:
- 8 db csirkecomb
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 kínai kel
- pertezselyem zöld
- fehér bors és fekete bors
- 1 dl tejszín
- só
Elkészítés: A hagymákat apróra vágjuk, majd megfuttatjuk olajon, bele a csirkehús, majd a só és a borsok, petrezselyem, félkészre párolom. A kínai kelt felszelem, majd a húsra teszem, megpárolom, ha kész, akkor mehet a tejszín, összefőzöm.
Hozzávalók a gnocchihoz:
A burgonyát megfőzzük héjában, összetörjük. A spenótot is megpároljuk sós vízben, összekeverem a krumplival. Majd só és bors. Amint kihűlt belekeverjük a tojást, majd amennyi lisztet felvesz. Kicsi nudlicskákat formázunk belőle, villával kicsinosítotjuk, majd forró vízben kifőzzük.
1 megjegyzés:
Ez tetszik, felveszem a "kipróbálni" listámra. ;-)
Marika
Megjegyzés küldése