2013. június 13., csütörtök

Spenótos gnocchi tejszínes- kínai kelkáposztás ragúval


Spenótos gnocchi tejszínes- kínai kelkáposztás ragúval 



Ez a recept abból az időszakból származik, amikor még két pasival laktam együtt. Nos, nem tudtam eleget készíteni belőle. Most újragondolva, egy férfira és magamra főzve megosztom veletek is. 

Hozzávalók a ragúhoz:
  • 8 db csirkecomb
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 kínai kel
  • pertezselyem zöld
  • fehér bors és fekete bors
  • 1 dl tejszín

Elkészítés: A hagymákat apróra vágjuk, majd megfuttatjuk olajon, bele a csirkehús, majd a só és a borsok, petrezselyem, félkészre párolom. A kínai kelt felszelem, majd a húsra teszem, megpárolom, ha kész, akkor mehet a tejszín, összefőzöm.

Hozzávalók a gnocchihoz: 

  • 1 szem burgonya
  • 1 tojás
  • 20 dkg spenót
  • teljes kiőrlésű liszt
A burgonyát megfőzzük héjában, összetörjük. A spenótot is megpároljuk sós vízben, összekeverem a krumplival. Majd só és bors. Amint kihűlt belekeverjük a tojást, majd amennyi lisztet felvesz. Kicsi nudlicskákat formázunk belőle, villával kicsinosítotjuk, majd forró vízben kifőzzük.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez tetszik, felveszem a "kipróbálni" listámra. ;-)
Marika